Karlovský gastrofestival 2017

Největší gastronomická událost na Valašsku Karlovský gastrofestival se uskuteční ve dnech 7. a 8. října 2017. Pro návštěvníky budou přichystány ochutnávky různých specialit v celém údolí Léskové ve Velkých Karlovicích. Mezi jednotlivými stánky se můžete pohybovat po místní cyklostezce a nebo využít vláčku či koňského povozu. V letošním roce navštíví Beskydy také Toni Mörwald jenž je jedním z nejznámějších a nejuznávanějších rakouských šéfkuchařů a v současné době působí ve Vídeňské restauraci Le Ciel která se nachází ve slavném Grand Hotelu Wien. Toni Mörwald restauraci řídí od roku 2015. Již v roce 2016 získala první michelinskou hvězdu a letos ji obhájila.
Program Karlovského gastrofestivalu 2017:
Pátek 6. 10. 2017
- 19:00 – 21:00 – řízená degustace vybraných rumů Havana Club(Cocktail bar Spa hotelu Lanterna)
- 21:00 – Barmanský večer – Bugsy’s bar(Cocktail bar Spa hotelu Lanterna)
Sobota 7. 10. 2017
- 10:00 – 18:00 – Gastro tour s farmářským trhem (údolí Léskové)
- 10:00 – 18:00 – Frgálová manufaktura(Bistro Razula)
- 10:00 – Pečení mramorové bábovky s Jiřím Hilgartem(Electrolux)
- 11:00 Jak připravovat kávu – Ivo Ptáčník (ten, co miluje kávu – Laura coffee)
- 11:30 – 16:30 – cimbálová muzika Kyčerka na terase Wellness hotelu Horal
- 11:30 – 17:00 –Soutěž o nejlepší valašskou klobásu (Penzion Pod Pralesem), vyhlášení vítězů v 17:00
- 12:00 Snoubení vína s jídlem, sabrage – Pavel Václavík a Miroslav Sochora (tým Spa hotelu Lanterna)
- 13:00 Škola vaření s Jiřím Hilgartem– losos v páře s creme fresh, bramborem a mrkví (Electrolux)
- 14:00 Párování jídla s Becherovkou (Daniel Gonzalez; šéfkuchař)
- 14:00 Kuchařská show Radka Kašpárka(Kenwood stan, Razula)
- 15:00 Škola vaření s Jiřím Hilgartem– vepřová panenka s celerovým pyré (Electrolux)
- 16:00 Pavel Václavík – Příprava vepřové panenky sous vide – ambasador ETA a šéfkuchař Spa hotelu Lanterna
- 17:00 Pečení pagáčů s Jiřím Hilgartem(Electrolux)
- 17:00 – 23:00 Podvečerní párty na Horalu (Wellness hotel Horal)
- 18:00 – 22:00 Posezení s hudbou u penzionu Dolinka (penzion Dolinka)
- 19:00 – 21:00 – řízená degustace vybraných whisekse Zdenkem Kortišem (Cocktail bar Spa hotelu Lanterna)
- 19:30 – Michelinská galavečeře– Toni Mörwald, Le Ciel – Wien, Rakousko (Spa hotel Lanterna)
- od 22:00 – Barmanský večer – The Black Stuff barse speciální nabídkou drinků (Cocktail bar Spa hotelu Lanterna)
Neděle 8. 10. 2017
- 10:00 – 18:00 – Gastro tour s farmářským trhem (údolí Léskové)
- 10:00 – 18:00 – Frgálová manufaktura(Bistro Razula)
- 10:00 – Pečení makového loupáku s Jiřím Hilgartem(Electrolux)
- 11:00 Jak připravovat kávu – Ivo Ptáčník (ten, co miluje kávu – Laura coffee)
- 11:30 – 16:30 – heligonkáři Trio Seniore na terase Wellness hotelu Horal
- 12:00 Snoubení vína s jídlem, sabrage – Pavel Václavík a Miroslav Sochora (tým Spa hotelu Lanterna)
- 13:00 – Michelinský oběd– Toni Mörwald, Le Ciel – Wien, Rakousko (Spa hotel Lanterna)
- 13:00 Škola vaření s Jiřím Hilgartem– pupek se zeleninou v papilotě (Electrolux)
- 14:00 Párování jídla s Becherovkou (Daniel Gonzalez; šéfkuchař)
- 14:00 – 17:00 – Soutěž o nejlepší valašský frgál(Razula)
- 15:00 Škola vaření s Jiřím Hilgartem– flap steak s pečenou dýní (Electrolux)
- 16:00 Pavel Václavík – Příprava vepřové panenky sous vide – ambasador ETA a šéfkuchař Spa hotelu Lanterna
- 17:00Pečení slaného koláče s Jiřím Hilgartem (Electrolux)
Po celý víkend od 11 – 17:00 Výstava fotografií Josefa Vrážela „Lidé a krajina na Valašsku“ ve Wellness hotelu Horal