Karlovský gastrofestival 2018
Jedinečná gastronomická událost jaká nemá v okolí obdoby se chystá již o víkendu 6. a 7. září ve Velkých Karlovicích na Valašsku. Již 10. ročník akce s názvem Karlovský gastrofestival láká k ochutnávkám specialit u místních hotelů a penzionů rozesetých v 3,5 km dlouhém údolí Léskové, nepřijdete ani o farmářský trh, soutěž o nejlepší valašský frgál a klobásu, Michelinskou galavečeři i další program pro celou rodinu, letos s připomenutím 100 let vzniku Československa!
Náročnější gurmány zaujme program Spa hotelu Lanterna kde se opět uskuteční sobotní Michelinská galavečeře a nedělní Michelinský oběd. Letos se přípravy menu zhostí šéfkuchař oceněný dvěma michelinskými hvězdami, Francouz Nicolas Decherchi, jenž vede restauraci Paloma v Mougins a od roku 2017 také stejnojmennou restauraci v Průhonicích u Prahy.
Pátek 5. 10. 2018
- 18:00 – 21:00 Maďarský večer na Razule
- 19:00 – Barmanský večer s Jakubem Vinšem (Cocktail bar Lanterna)
- 19:30 – Galavečeře První republika s víny Masaryk a Beneš – Josef Tydlačka, Spa hotel Lanterna (ČR) – nutná rezervace předem
Sobota 6. 10. 2018
- 9:00 – 18:00 – Gastro tour s mezinárodním farmářským trhem (údolí Léskové)
- 10:00 – 18:00 – Frgálová manufaktura (Bistro Razula), Škola čepování piva Radegast (každou hodinu, Pod javorem)
- 10:00 – Škola pečení s Jiřím Hilgartem: Lotrinský koláč (Electrolux)*
- 11:00 – Kuchařská show: Příprava valašských frgálů (Resort Valachy)*
- 11:00 – 16:00 – Hudebník Bolek Vjaclovský (terasa hotelu Horal)
- 13:00 – Škola vaření s Jiřím Hilgartem: Losos na limetách s kari (Electrolux)*
- 14:00 – Škola míchání drinků – Valašské menu (Bar 1931, Petr Slovák a Martin Trýska)*
- 15:00 – Škola vaření s Jiřím Hilgartem: Flap steak s čerstvým bramborovým salátem (Electrolux)*
- 16:00 – Kuchařská show: Využití lokálních surovin (Farma Rudimov a Masozluky.cz ve spolupráci s Lídou Maňákovou)*
- 16:00 – 22:00 – Retro párty 90. léta s DJ Pecha (terasa hotelu Horal)
- 17:00 – Škola pečení s Jiřím Hilgartem: Domácí rohlíky s vlašským salátem (Electrolux)
- 19:00 – Barmanský večer s Tomášem Petrem (Cocktail bar Lanterna)
- 19:00 – 24:00 – Saunová noc ve Wellness Horal
- 19:30 – Michelinská galavečeře, Nicolas Decherchi, Paloma Mougins (FR) a Paloma Průhonice (ČR) – nutná rezervace předem
Neděle 7. 10. 2018
- 9:00 – 18:00 – Gastro tour s mezinárodním farmářským trhem (údolí Léskové)
- 10:00 – 18:00 – Frgálová manufaktura (Bistro Razula), Škola čepování piva Radegast (každou hodinu, Pod javorem)
- 10:00 – 12:00 – Soutěž o nejlepší valašský frgál (Razula)*
- 10:00 – Škola pečení s Jiřím Hilgartem: Makový loupák (Electrolux)*
- 11:00 – 16:00 – Cimbalistka Bronislava Dočkalová (terasa hotelu Horal)
- 11:00 – Kuchařská show: Příprava valašských frgálů (Resort Valachy)*
- 11:30 – 12:00 – Soutěž o nejlepší valašskou klobásu (Penzion Pod Pralesem), vyhlášení vítězů ve 12:00
- 13:00 – Michelinský oběd, Nicolas Decherchi, Paloma Mougins (FR) a Paloma Průhonice (ČR) – nutná rezervace předem
- 13:00 – Škola vaření s Jiřím Hilgartem: Kachní prso na růžovém pepři s omáčkou z červené řepy a kaší z kaštanů (Electrolux)*
- 14:00 – Škola míchání drinků – Valašské menu (Bar 1931, Petr Slovák a Martin Trýska)*
- 15:00 – Škola vaření s Jiřím Hilgartem: Sendvič z krůtího prsa s chimmy churry(Electrolux)*
- 16:00 – Kuchařská show: Využití lokálních surovin (Farma Rudimov a Masozluky.cz ve spolupráci s Lídou Maňákovou)*
- 17:00 – Škola pečení s Jiřím Hilgartem: Italský chléb s tymiánovým máslem(Electrolux)*
- 19:30 – Degustační večer s vinařstvím Kadrnka (Spa hotel Lanterna)