Karlovský Gastrofestival je svátkem jídla na Valašsku
Dva kuchaře s Michelinskou hvězdou přívítá letošní ročník Karlovského gastrofestivalu. Letošní gastrofestival je již 8. ročníkem této gurmánské šou zaměřené na valašskou kuchyni a regionální produkty. Hlavní program Gastro tour probíhá v údolí Léskové od 10:00 do 18:00 v sobotu a neděli 1.10.1-2.10.2016.
Zpestřením Karovského gastrofestivalu bude sobotní soutěž o nejlepší klobásu a nedělní soutěž o nejlepší valašský frgál. Při obou může ochutnávat soutěžní vzorky vedle poroty také veřejnost. Připraveny jsou i atrakce pro děti, řemeslný jarmark, barmanské večery či posezení s muzikami.
Sobota 1. 10. 2016
- 10:00 – 18:00 – Gastro tour s farmářským trhem (údolí Léskové)
- 10:00 – 18:00 – Frgálová manufaktura (Gril srub Razula)
- 11:30 – 16:00 – Soutěž o nejlepší valašskou klobásu (Penzion Pod Pralesem), vyhlášení vítězů v 17:00
- 16:30 – 21:30 – Podvečerní party s degustací vín, míchaných nápojů a destilátů Premiere Wines & Spirits (Wellness hotel Horal – terasa)
- 19:30 – Michelinská galavečeře – Ákos Sárközi, restaurace Borkonyha, Maďarsko (Spa hotel Lanterna)
- 21:00 – Bugsy’s bar na Valašsku (Cocktail bar Spa hotelu Lanterna)
Neděle 2. 10. 2016
- 10:00 – 18:00 – Gastro tour s farmářským trhem (údolí Léskové)
- 10:00 – 18:00 – Frgálová manufaktura (Gril srub Razula)
- 13:00 – Michelinský oběd – Ákos Sárközi, restaurace Borkonyha, Maďarsko (Spa hotel Lanterna)
- 14:00 – 16:00 – Kuchařská show Radka Kašpárka (Razula)
- 14:00 – 17:00 – Soutěž o nejlepší valašský frgál (Razula)